Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem i orzechową kruszonką.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 1/3 szklanki
cukier 1 szklanka
olej 2/3 szklanki
jajko 5
proszek do pieczenia
margaryna 15 dag
orzechy 20 dag
mąka pszenna 5 łyżek
cukier 4 łyżek
rabarbar

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem i orzechową kruszonką.

Ciasto:
1. Białka ubić z cukrem na białą bezę i dodać żółtka, olej i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Kruszonka:
Na patelni roztapiamy margarynę wsypujemy orzechy i dodajemy mąkę z cukrem. Prażymy minutkę.

Ciasto wylewamy na okrągłą formę. Układamy na nim pokrojony w plasterki rabarbar i wstawiamy do piekarnika na 25 minut w 180 stopniach. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i posypujemy kruszonką. Wstawiamy do piekarnika na kolejne 20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 08.07.2013 19:21
super wypiek, mniam
Łucja 16.06.2013 22:31
pyszne ciasto!!
IwonaDD 10.06.2013 11:35
pyszne połaczenie
Marta1986 10.06.2013 10:50
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak