Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z tapioką
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Kulki tapioki moczymy w zimnej wodzie około 20 minut.
Mleko zagotowujemy i dodajemy do niego 2,5 łyżki cukru oraz 1,5 łyżeczki kakao - wsypujemy odcedzoną z wody tapiokę, przykrywamy i odstawiamy na około 30 minut. Po tym czasie zagotowujemy zawartość przez cały czas mieszając do momentu aż kulki będą miękkie.
* Kulki tapioki muszą być odpowiednio ugotowane, w przeciwnym razie po upieczeniu będą twarde (ten etap w przygotowaniu ciasta jest bardzo istotny).
![Krok 1 - Ciasto z tapioką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-tapioka1-2.jpg)
Jajka ubijamy z cukrem (0,5 szklanki) i cukrem waniliowym za pomocą miksera.
Następnie dodajemy masło i jeszcze chwilę miksujemy.
![Krok 2 - Ciasto z tapioką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-tapioka2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto z tapioką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-tapioka3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z tapioką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-tapioka4-2.jpg)
Po ostygnięciu nasze bubble ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Ciasto z tapioką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-tapioka5-2.jpg)