Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z wiśniami
Kroki postępowania
Do masła z mąką dodajemy zimną (lodowatą)wodę i szybko zagniatamy.
Formujemy na kształt prostokąta.
![Krok 1 - Ciasto z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-wisniami25-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-wisniami26-2.jpg)
Ciasto dzielimy na 4 części i wkładamy na chwilę do lodówki.
![Krok 3 - Ciasto z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-wisniami27-2.jpg)
* Jeśli nie mamy możliwości upiec na raz dwóch ciast to można składniki pianki podzieić na pół i zrobić dwa razy. Jeżeli przygotowujemy na raz to pianke trzymamy w lodówce.
![Krok 4 - Ciasto z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-wisniami28-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-wisniami29-2.jpg)
Całość pieczemy ok 20 min w temp. 160 st (ciasto powinno się zarumienić)
W ten sam sposób pieczemy drugi blat z pozostałego ciasta, pianki i wiśni.
![Krok 6 - Ciasto z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-wisniami30-2.jpg)
Ostudzony budyń miksujemy z masłem.
*Do masy możemy dodac odrobine soku z wiśni aby wzmocnić smak ciasta
![Krok 7 - Ciasto z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-wisniami31-2.jpg)
Całość wkładamy do lodówki na min 2 godziny.
Najlepsze następnego dnia.
![Krok 8 - Ciasto z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-wisniami32-2.jpg)