Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze śliwkami i kruszonką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto ze śliwkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ze-sliwkami-i-kruszonka50-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto ze śliwkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ze-sliwkami-i-kruszonka49-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto ze śliwkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ze-sliwkami-i-kruszonka48-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto ze śliwkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ze-sliwkami-i-kruszonka47-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto ze śliwkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ze-sliwkami-i-kruszonka46-2.jpg)
mąka pszenna | 2 szkl |
żółtko jajek | 1 szt |
jajko | 1 szt |
masło | 15 dag |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
cukier puder | 1/2 szkl |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2-3 łyżki |
kruszonka | |
mąka | 1 szkl |
masło | 10 dag |
cukier | 10 dag |
żółtko jajek | 1 szt |
otarta skórka z cytryny | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżeczki |
śliwki węgierki | 1 (z syropu) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: