Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze słonecznikiem i kremem karmelowym
Kroki postępowania
Żółtka oddzielamy od białek. Jajka powinny być zimne. Białka ubijamy na sztywna pianę, stopniowo dodając cukier.
![Krok 1 - Ciasto ze słonecznikiem i kremem karmelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ze-slonecznikiem-i-kremem-karmelowym1-2.jpg)
Zmniejszamy obroty miksera na najmniejsze i dodajemy po jednym żółtku, cały czas miksując. Podobnie dodajemy olej. Następnie łyżką mieszamy i stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Formę (23x28) smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Wylewamy masę i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy na pół.
![Krok 2 - Ciasto ze słonecznikiem i kremem karmelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ze-slonecznikiem-i-kremem-karmelowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto ze słonecznikiem i kremem karmelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ze-slonecznikiem-i-kremem-karmelowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto ze słonecznikiem i kremem karmelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ze-slonecznikiem-i-kremem-karmelowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto ze słonecznikiem i kremem karmelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ze-slonecznikiem-i-kremem-karmelowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto ze słonecznikiem i kremem karmelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ze-slonecznikiem-i-kremem-karmelowym6-2.jpg)