Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Zosi
Całe jajka zmiksować. Do miksujacych się jajek dodać szklanke cukru. Makę zimniaczaną, proszek do pieczenia i kakao razem wymieszac w misce i wyłożyć na sitko.
Mieszając łyżką drewnianą przesiewać wymieszane składniki do ubitych jajek z cukrem. wszystko wymieszac łyżka drewnianą. tak przygotowaną masę biszkoptową wykładamy na blache wyłożona papierem do pieczenia.
Piec w temp. 170 0C.
Masa:
Z mleka,mąki krupczatki i cukru gotujemy budyń.
Zagotować i odstawić do wystygnięcia.
Margarynę zmiksować i dodawać przetartą masę po łyżeczce oraz dodać sok z cytryny.
Wszystko miksować na jednolitą masę.
Biszkopt przekroić na pół.
Na pierwszej połówce wykładamy masę i przykrywamy drugą połową.
Na górę polewamy polewą lub roztopioną czekoladą.
Do dekoracji można ułozyć bezy