Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca po bolońsku
Kroki postępowania
Cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę. Podsmażamy na oliwie z oliwek.
![Krok 1 - Ciecierzyca po bolońsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciecierzyca-po-bolonsku1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciecierzyca po bolońsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciecierzyca-po-bolonsku2-2.jpg)
Doprawiamy solą i papryką.
![Krok 3 - Ciecierzyca po bolońsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciecierzyca-po-bolonsku3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciecierzyca po bolońsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciecierzyca-po-bolonsku4-2.jpg)
cebula biała | 1 sztuka |
oliwa | 2 łyżki |
filet z kurczaka | 200 gram |
koncentrat pomidorowy | 2-3 łyżki |
woda | 100 ml |
Papryka słodka mielona Prymat | szczypta |
Sól ziołowa jodowana Prymat | duża szczypta |
ciecierzyca | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: