Przepis i sposób przygotowania na: Ciemne ciasto z kawałkami jabłek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciemne ciasto z kawałkami jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciemne-ciasto-z-kawalkami-jablek1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciemne ciasto z kawałkami jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciemne-ciasto-z-kawalkami-jablek2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciemne ciasto z kawałkami jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciemne-ciasto-z-kawalkami-jablek3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciemne ciasto z kawałkami jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciemne-ciasto-z-kawalkami-jablek4-2.jpg)
6. Do całości dodajemy ubite białka i delikatnie już mieszamy do uzyskania jednolitej masy ale tak by mocno nie zbić piany.
![Krok 5 - Ciemne ciasto z kawałkami jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciemne-ciasto-z-kawalkami-jablek5-2.jpg)
SMACZNEGO :)
![Krok 6 - Ciemne ciasto z kawałkami jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciemne-ciasto-z-kawalkami-jablek0-2.jpg)
jabłka | 1 kg |
jaja | 4 małe |
cukier | 1 szklanka |
mąka pszenna | 2 szklanki |
olej | 2 łyżki |
oliwa | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
kakao | 2-2,5 łyżki |
cukier wailiowy | 1 łyżeczka |
sól | szczypta |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: