Przepis i sposób przygotowania na: Clafoutis truskawkowo - migdałowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Clafoutis truskawkowo - migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-truskawkowo-migdalowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Clafoutis truskawkowo - migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-truskawkowo-migdalowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Clafoutis truskawkowo - migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-truskawkowo-migdalowy3-2.jpg)
mąka tortowa | 12 dag |
cukier | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jajko | 3 sztuki |
masło | 1,5 łyżki |
mleko 3,2% | 1/2 szklanki |
truskawki | 450 g |
płatki migdałowe | 1 garść |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: