Przepis i sposób przygotowania na: Clafoutis ze skarmelizowanymi jabłkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Clafoutis ze skarmelizowanymi jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-ze-skarmelizowanymi-jablkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Clafoutis ze skarmelizowanymi jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-ze-skarmelizowanymi-jablkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Clafoutis ze skarmelizowanymi jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-ze-skarmelizowanymi-jablkami3-2.jpg)
jabłka | 5-6 sztuk |
masło | |
cukier brązowy | 1/2 szklanki |
cukier kryształ | 1/3 szklanki |
mąka tortowa | 10 dag |
jajko | 3 sztuki |
mleko | 2/3 szklanki |
śmietana | 2/3 szklanki |
aromat waniliowy | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: