Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana kaszą jaglaną
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i kurczakiem to przepis na smaczny obiad dla całej rodziny.
Z tego przepisu dowiesz się m.in. jak przygotować poszczególne składniki by powstał z nich pyszny farsz oraz ile należy piec już nafaszerowane cukinie.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Cukinia faszerowana kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukinia-faszerowana-kasza-jaglana1-2.jpg)
![Krok 2 - Cukinia faszerowana kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukinia-faszerowana-kasza-jaglana2-2.jpg)
![Krok 3 - Cukinia faszerowana kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukinia-faszerowana-kasza-jaglana3-2.jpg)
Filet kroimy w kostkę. Oprószamy go przyprawą do kurczaka oraz pieprzem. Tak przygotowanego przysmażamy na oleju.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki drobno siekamy.
W misce umieszczamy kaszę, przysmażone warzywa, mięso, połowę startego sera oraz pokrojoną natkę. Całość mieszamy i doprawiamy ostatecznie do smaku.
![Krok 4 - Cukinia faszerowana kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukinia-faszerowana-kasza-jaglana4-2.jpg)
Przygotowanym farszem wypełniamy wydrążone cukinie.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Umieszczamy w nim wypełnione cukinie.
Całość zapiekamy około 35 - 40 minut w 180°C, do momentu jak cukinia będzie miękka. Przed końcem pieczenia ich wierzch posypujemy pozostałą częścią sera żółtego.
Danie przed podaniem oprószamy natką pietruszki. Podajemy na ciepło.
![Krok 5 - Cukinia faszerowana kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukinia-faszerowana-kasza-jaglana5-2.jpg)