Przepis i sposób przygotowania na: Cupcakes waniliowe
Śliczne, krągłe babeczki podbijają serca wszystkich amatorów słodkości. Świat zakochał się w nich od pierwszego wejrzenia odkąd przekroczyły granice Ameryki. Cupcakes troszeczkę przypominają muffinki, ale są bogatsze. Na wierzchu posiadają cudowne kremowe masy z bardzo urozmaiconymi ,wręcz wyrafinowanymi dekoracjami. Należy puścić wodze fantazji w kreowaniu nowych smaków i dekoracji. Cupcakes są trendy, należy je serwować na małych i dużych przyjęciach.
Wykonanie:
1. Cukier i masło zmiksować. Dodać jajko, miksować dalej.
Wsypać mąkę z proszkiem, wanilię i drugie jajko ,miksować.
Wlać mleko i zmiksować.
12 foremek do muf finek (babeczek) wyłożyć papilotkami i nałożyć ciasto.
Piec w temp.200stop.,20 min.
Masa kremowa:
Śmietanę ubić z cukrami. Można dodać Śmietan-fix. Połączyć z mascarpone.
Na wystudzone babeczki w dowolny sposób nakładać krem i szaleć z dekorowaniem!