Przepis i sposób przygotowania na: Curry z indyka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Curry z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/curry-z-indyka15-2.jpg)
![Krok 2 - Curry z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/curry-z-indyka16-2.jpg)
![Krok 3 - Curry z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/curry-z-indyka17-2.jpg)
![Krok 4 - Curry z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/curry-z-indyka18-2.jpg)
![Krok 5 - Curry z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/curry-z-indyka19-2.jpg)
![Krok 6 - Curry z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/curry-z-indyka14-2.jpg)
pierś z indyka | 500 g |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 5 łyżeczek |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 2 ząbki |
prażone siekane orzeszki ziemn | 50 g |
sól | 1/2 łyżeczki |
płatki chili | 1/2 łyżeczki |
wiórki kokosowe | 50 g |
kardamon | 2 ziarna |
olej | 3 łyżki |
marchewka | 1 sztuka |
woda | 300 ml |
jogurt naturalny | 150 gęsty |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: