Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa babka z kisielem
Kroki postępowania
Całe jajka ubić z cukrem do białości, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kisielem, przesiać prosto do masy jajecznej, dodać mleko i mieszać na małych obrotach.
![Krok 1 - Cytrynowa babka z kisielem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowa-babka-z-kisielem1-2.jpg)
Na koniec dodać rozpuszczone i przestudzone masło oraz skórkę startą z cytryny.
![Krok 2 - Cytrynowa babka z kisielem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowa-babka-z-kisielem2-2.jpg)
Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy do babki. Piec w temp. 170°C przez około 60 minut.
![Krok 3 - Cytrynowa babka z kisielem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowa-babka-z-kisielem3-2.jpg)
Upieczoną i wystudzoną babkę przełożyć na talerz. Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym i wodą na gładki lukier. Gotowym lukrem polać babkę, odstawić do zastygnięcia lukru.
![Krok 4 - Cytrynowa babka z kisielem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowa-babka-z-kisielem4-2.jpg)