Przepis i sposób przygotowania na: cytrynowa drożdżowa baba...
Kroki postępowania
ciasto powinno być dość luźne
przykryć miskę talerzem i do wyrośnięcia na 1 godzinę w ciepłe miejsce
![Krok 1 - cytrynowa drożdżowa baba... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowa-drozdzowa-baba3-2.jpg)
piec w nagrzanym piecyku 200C około 40 minut
![Krok 2 - cytrynowa drożdżowa baba... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowa-drozdzowa-baba2-2.jpg)
![Krok 3 - cytrynowa drożdżowa baba... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowa-drozdzowa-baba1-2.jpg)
![Krok 4 - cytrynowa drożdżowa baba... foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowa-drozdzowa-baba0-2.jpg)
mleko letnie | 1 szklanka |
masło stopione | 10 dag |
jajko | 3 sztuki |
cukier | 3/4 szklanki |
sól | - szczypta |
sok z cytryny | 1 sztuka |
mąka tortowa | 2 szklanki |
cukier puder | - do posypania |
drożdże suche | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: