Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe ciasto piaskowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Cytrynowe ciasto piaskowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowe-ciasto-piaskowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Cytrynowe ciasto piaskowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowe-ciasto-piaskowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Cytrynowe ciasto piaskowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowe-ciasto-piaskowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Cytrynowe ciasto piaskowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowe-ciasto-piaskowe4-2.jpg)
jajko | 6 sztuk |
cukier puder | 1 szklanka |
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
masło | 200 g |
mąka ziemniaczana | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
olej | 2 łyżki |
sok z cytryny | 60 ml |
starta skórka z 1 cytryny | |
sól | szczypta |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do wysmarowania formy |
olej | do wysmarowania formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: