Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowo - maślany łosoś parowany w papilotach
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Z łososia usuwamy skórę, dzielimy go na dwie porcje i oprószamy z obu stron solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
![Krok 1 - Cytrynowo - maślany łosoś parowany w papilotach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowo-maslany-losos-parowany-w-papilotach1-2.jpg)
![Krok 2 - Cytrynowo - maślany łosoś parowany w papilotach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowo-maslany-losos-parowany-w-papilotach2-2.jpg)
Następnie na rybę układamy kolejną porcję masła, a na niej plastry pomidora, na przemian z cytryną. Na wierz układamy paski czerwonej papryki i dokładnie zawijamy całość w papilot.
* Tak samo postępujemy z drugą porcją łososia.
Tak przygotowane papiloty układamy na sitku w garnku z gotującą się wodą lub specjalnie przeznaczonym do tego naczyniu i parujemy około 12 minut.
Po tym czasie otwieramy papiloty i wykładamy ryby na talerze, podając je ze świeżą natką pietruszki oraz ulubionymi dodatkami np. puree ziemniaczanym.
Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Cytrynowo - maślany łosoś parowany w papilotach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowo-maslany-losos-parowany-w-papilotach3-2.jpg)