Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa fantazja
Oddzielamy białka od żółtek, musimy wykonać to bardzo starannie.
Białka ubijamy z szczyptą soli, a następnie dodać cukru pudru.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do niej 30g masła a później 3 żółtka. Natomiast 20 g masła rozpuść i dodaj do naszego kakaa i następnie dodaj również 3 żółtka.
Białko przedziel przez pół do jednej miski dodaj kakao z masłem i jajkami, a do drugiej dodaj czekoladę wymieszaną z produktami. Lecz my chcemy mieć puszysty i lekki mus więc do naszej miski z czekoladą na początku dodaj trochę białka i wtedy możesz dodać ja do reszty w ten sposób postąpić z kakaem.
Do zastygniętej galaretki kawowej układaj warstwami nasze musy i włóż do lodówki. Ozdobić mozna bitą śmietaną, ale również według własnego uznania.
SMACZNEGO!!!:)