Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

czekoladowa lawa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 50g
czekolada gorzka 1
jajko
żółtko jajek
cukier puder 50g
migdały 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowa lawa

Kroki postępowania

1
Jajko i żółtko ubić na pianę wraz z cukrem pudrem.
Krok 1 - czekoladowa lawa foto
2
Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej.
Krok 2 - czekoladowa lawa foto
3
Kokilki wysmarować masłem i obsypać zmielonymi migdałami.
Krok 3 - czekoladowa lawa foto
4
Do piany z jajek delikatnie wmieszać rozpuszczone masło z czekoladą, dodać zmielone migdały.
Krok 4 - czekoladowa lawa foto
5
Przełożyć masę do kokilek. Piec około 9-10 minut, do pieca rozgrzanego na 220 stopni C. Z góry powinny być zastygnięte a w środku płynne.
Krok 5 - czekoladowa lawa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak