Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa rolada bezowa z czereśniami
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na niego masę bezową, zostawiając ok. 2 cm przerwy od brzegu, ponieważ beza urośnie.
Pieczemy 25 minut w 150st.
Po wyjęciu z piekarnika chwilkę studzimy, następnie przekręcamy bezę do góry nogami na tackę z papierem do pieczenia i delikatnie odrywamy od bezy ten papier, na którym się piekła. Studzimy całkowicie.
Kremówkę ubijamy z cukrem i wykładamy na ostudzoną bezę (zostawiamy 3-4 łyżki bitej śmietany do dekoracji). Należy zostawić ciut miejsca wolnego z jednej strony bezy, żeby nadzienie nie wyciekło nam podczas zwijania.
Na kremówkę wykładamy wydrylowane i pokrojone czereśnie.
Zwijamy delikatnie roladę i dekorujemy.
Przechowywać w lodówce.
Smacznego :)