Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa tarta z m&m's
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy cukier, proszek do pieczenia. Mieszamy sypkie składniki. W dalszej kolejności dokładamy masło oraz jajko. Zagniatamy ciasto kruche. Jeśli było by za twarde dokładamy mleko. Ciasto schładzamy około 30 minut w lodówce i wykładamy nim formę na tarte.
Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika na około 30 minut ( 180°C).
Po wyjęciu z piekarnika studzimy.
Na wystudzone ciasto wykładamy masę czekoladową
MASA CZEKOLADOWA:
Margarynę przekładamy do garnka. Podlewamy ją wodą. Dokładamy cukier oraz kakao. Wszystko razem zagotowujemy. Gotowa masę ściągamy z ognia. Dokładamy do niej mleko w proszku i dokładnie miksujemy by składniki dobrze się połączyły. Masę wykładamy na ciasto kruche.
Na wierzchu układamy kolorowe cukiereczki.
Odstawiamy do ostygnięcia i zastygnięcia.