Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe muffinki z buraczkami
Kroki postępowania
Czekoladę wraz z masłem rozpuścić nad kąpielą wodną lub w garnku na bardzo małym płomieniu. Dokładnie wymieszać i odstawić do przestygnięcia.
Jajka ucierać z cukrem do białości, aż masa stanie się puszysta i zwiększy swoją objętość. Stale ucierając wlewać po trochę rozpuszczoną czekoladę. Zmiksować na jednolitą, czekoladową masę.
![Krok 1 - Czekoladowe muffinki z buraczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-muffinki-z-buraczkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Czekoladowe muffinki z buraczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-muffinki-z-buraczkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Czekoladowe muffinki z buraczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-muffinki-z-buraczkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Czekoladowe muffinki z buraczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-muffinki-z-buraczkami4-2.jpg)
Żelatynę rozpuścić i przestudzoną wlać do ciepłej czekolady. Wystudzić, kontrolując gęstość. Pozostałe 1/2 szklanki kremówki ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w czekoladowy krem.
![Krok 5 - Czekoladowe muffinki z buraczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-muffinki-z-buraczkami5-2.jpg)
![Krok 6 - Czekoladowe muffinki z buraczkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-muffinki-z-buraczkami6-2.jpg)