Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czekoladowe muffiny

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 225 gram
cukier brązowy 10 dag
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
mleko 0,75 szklanki
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe muffiny

Kroki postępowania

1
Dodatkowo:
10 sztuk miętowych pastylek w czekoladzie
Przygotowanie muffinek zaczynamy od włożenia pastylek do zamrażalnika bo wtedy się lepiej pokroją, po zamrożeniu pokroić w większe kawałki.
Krok 1 - Czekoladowe muffiny  foto
2
Do miski przesiać make i na sucho wymieszać ją z cukrem, kakao, sodą, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli w drugim naczyniu ubić jajko z mlekiem i olejem. Do suchych składników dodać płynne i przy pomocy łyżki wymieszać.
Krok 2 - Czekoladowe muffiny  foto
3
Przygotowane foremki napełnić do 1/2 wysokości ciastem po wierzchu posypać pokrojonymi czekoladkami.
Piekarnik nagrzać do 200 st i piec muffinki 25 minut z termoobiegiem.
Krok 3 - Czekoladowe muffiny  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 15.04.2014 16:54
super pomysł z tymi pastylkami miętowymi :)
everay 15.04.2014 15:06
uwielbiam muffiny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak