Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe pampuchy z ricottą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Czekoladowe pampuchy z ricottą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-pampuchy-z-ricotta1-2.jpg)
Pozostałe mleko wlać do rozpuszczonej nad kąpielą wodną czekolady.
Mąkę przesiać do misy, w której będziemy wyrabiać ciasto. Dodać jajko, sól, wlać czekoladę i zaczyn. Wszystko połączyć i wyrobić ciasto, zagniatając go około 10 min.
![Krok 2 - Czekoladowe pampuchy z ricottą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-pampuchy-z-ricotta2-2.jpg)
![Krok 3 - Czekoladowe pampuchy z ricottą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-pampuchy-z-ricotta3-2.jpg)
![Krok 4 - Czekoladowe pampuchy z ricottą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-pampuchy-z-ricotta4-2.jpg)
Wkład do gotowania na parze posmarować olejem (koniecznie!). Położyć pampuchy, w sporej odległości. Gotować 10 min pod przykrywką. Ważne, aby nie dotykały gotującej się wody.
![Krok 5 - Czekoladowe pampuchy z ricottą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-pampuchy-z-ricotta5-2.jpg)
![Krok 6 - Czekoladowe pampuchy z ricottą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-pampuchy-z-ricotta6-2.jpg)