Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe pierogi z dynią
Kroki postępowania
Dynię kroimy w drobną kostkę i przekładamy do garnka. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do dyni. Całość delikatnie podlewamy wodą (około ¼ szklanki) i dusimy do miękkości. W trakcie ogrzewania dodajemy cukier waniliowy. Gdy dynia jest już miękka, a jabłka się rozejdą dodajemy galaretkę. Nadzienie dokładnie mieszamy i słodzimy do smaku. Gotowe odkładamy do ostygnięcia.
![Krok 1 - Czekoladowe pierogi z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-pierogi-z-dynia1-2.jpg)
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej kakao, sól i mieszamy. Formujemy kopczyk. Następnie wykonujemy wgłębienie w którym umieszczamy jajko oraz olej.
![Krok 2 - Czekoladowe pierogi z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-pierogi-z-dynia2-2.jpg)
![Krok 3 - Czekoladowe pierogi z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-pierogi-z-dynia3-2.jpg)
![Krok 4 - Czekoladowe pierogi z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-pierogi-z-dynia4-2.jpg)
![Krok 5 - Czekoladowe pierogi z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-pierogi-z-dynia5-2.jpg)
Gotowe wyjmujemy, delikatnie przelewamy letnią wodą. Odsączone porcjujemy na talerze. Polewamy śmietaną i oprószamy cukrem. Podajemy.
![Krok 6 - Czekoladowe pierogi z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowe-pierogi-z-dynia6-2.jpg)