Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo- truskawkowa tarta
Kroki postępowania
![Krok 1 - Czekoladowo- truskawkowa tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-truskawkowa-tarta1-2.jpg)
Po upieczeniu ciasto studzimy.
Między czasie gotujemy budyń.
![Krok 2 - Czekoladowo- truskawkowa tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-truskawkowa-tarta2-2.jpg)
![Krok 3 - Czekoladowo- truskawkowa tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-truskawkowa-tarta3-2.jpg)
Ciepły wylewamy na upieczone ciasto. Wierzch wyrównujemy. Tarte pozostawiamy do ostygnięcia.
![Krok 4 - Czekoladowo- truskawkowa tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-truskawkowa-tarta4-2.jpg)
Gdy tarta ostygnie czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem mleka. Część płynnej czekolady wylewamy na wierzch budyniu. Na czekoladzie układamy koło siebie truskawki. Pozostałą czekoladą dekorujemy wierzch truskawek.
Płatki migdałowe rumienimy na suchej patelni. Gotowymi posypujemy wierzch tarty. Całość odstawiamy na około 2 godziny do lodówki. Gotowe.
![Krok 5 - Czekoladowo- truskawkowa tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-truskawkowa-tarta5-2.jpg)