Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy sernik
Kroki postępowania
1 kostka margaryny
1 i 1/2 szklanki mąki i cukru kryształu
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao,
4 jajka,
5 łyżek wody
MASA sernikowa:
1 kostka margaryny
4 jajka ,
1 kg sera trzykrotnie mielonego
2 budynie śmietankowe
1 szklanka cukru
![Krok 1 - Czekoladowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowy-sernik20-2.jpg)
![Krok 2 - Czekoladowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowy-sernik21-2.jpg)
![Krok 3 - Czekoladowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowy-sernik22-2.jpg)
Białka ubijamy na sztywną piane .
![Krok 4 - Czekoladowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowy-sernik23-2.jpg)
Ciasto wylewamy do średniej wielkości blachy.
![Krok 5 - Czekoladowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowy-sernik24-2.jpg)
Żółtka ucieramy z cukrem. Białka ubijamy na pianę ,dodając pod koniec proszek budyniowy. Margarynę rozpuszczamy w mikrofalówce.
Do zmiksowanych żółtek dodajemy ser trzykrotnie zmielony z wiaderka,ucieramy.
![Krok 6 - Czekoladowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowy-sernik25-2.jpg)
Masę wykładamy na ciasto wyłożone w blaszce.
![Krok 7 - Czekoladowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowy-sernik26-2.jpg)
![Krok 8 - Czekoladowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowy-sernik27-2.jpg)
Zostawiamy w piekarniku po upieczeniu około 15 minut przy uchylonych drzwiczkach.
Gdyby ciasto zaczęło za bardzo się przypiekać od góry warto przykryć je folią aluminiową
![Krok 9 - Czekoladowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowy-sernik28-2.jpg)
![Krok 10 - Czekoladowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowy-sernik19-2.jpg)