Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy sernik zebra na orzechowym spodzie
Kroki postępowania
Orzechy mielimy na strukturę bułki tartej. Masło roztapiamy w rondelku. Przelewamy do orzechów, wszystko mieszamy ze sobą. Wilgotną masą wylepiamy tortownicę o średnicy 24 cm. Formę wstawiamy na 30 minut do lodówki.
![Krok 1 - Czekoladowy sernik zebra na orzechowym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowy-sernik-zebra-na-orzechowym-spodzie1-2.jpg)
Jajka ubijamy na żółtą pianę. Stopniowo dosypujemy cukier puder oraz cukier waniliowy. Następnie dokładamy twaróg z kostki (wcześniej gnieciemy go widelcem) oraz wiaderkowy. Delikatnie dosypujemy budyń (cały czas miksujemy). Gładka masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy krem czekoladowo orzechowy i miksujemy do połączenia się składników.
![Krok 2 - Czekoladowy sernik zebra na orzechowym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowy-sernik-zebra-na-orzechowym-spodzie2-2.jpg)
![Krok 3 - Czekoladowy sernik zebra na orzechowym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowy-sernik-zebra-na-orzechowym-spodzie3-2.jpg)