Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy torcik.
2.Masa:Jajka wbić do miski,dodać cukier i kakao,ubijać na parze kilka minut,aż masa zgęstnieje.Zdjąć i ubijać aż masa ostygnie,można miskę włożyć do drugiej z zimną wodą.
3. Masło lub margarynę utrzeć na puszystą masę,dodawać po łyżce zimnej masy jajecznej i ucierać,kilka łyżek masy odłożyć do dekoracji.
4.Kulki:herbatniki zmielić lub drobno rozkruszyć.Masło utrzeć z cukrem pudrem i kakao,wsypać herbatniki i dokładnie połączyć.Masę włożyć do lodówki,żeby stężała.Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Z masy formować kulki,obtaczać w startej czekoladzie.Uformować 18 kulek.
5.Ciasto przełożyć masą czekoladową,posmarować wierzch i boki.Odłożoną masę włożyć do szprycy i wokół tortu wyciskać rozetki,na środku wycisnąć większą.
6.Na rozetki układać kuleczki.Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać tort.
7.Przed podaniem schłodzić w lodówce.