Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czerwona kapusta - do słoika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól szczypta
ocet do smaku
cukier do smaku
kapusta czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta - do słoika

Czerwoną kapustę poszatkować i ugotować ze szczyptą soli do miękkości. Bez odlewania wody dodać octu i cukru. Najpierw po 1/2 łyżki, zamieszać i spróbować, potem ewentualnie dodać trochę. Jeszcze gorącą kapustę wraz z wodą przełożyć do słoików i odwrócić dnem do góry, już nie trzeba gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.07.2013 07:22
przydatny przepis
miki47 27.03.2013 09:41
fajny przepis
Boska_Agatka 27.03.2013 07:11
świetny przepis polecam serdecznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak