Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna szarlotka
Kroki postępowania
Ciasto powstaje odrobinę lepkie.
![Krok 1 - Delikatna szarlotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/delikatna-szarlotka1-2.jpg)
![Krok 2 - Delikatna szarlotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/delikatna-szarlotka2-2.jpg)
![Krok 3 - Delikatna szarlotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/delikatna-szarlotka3-2.jpg)
![Krok 4 - Delikatna szarlotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/delikatna-szarlotka4-2.jpg)
![Krok 5 - Delikatna szarlotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/delikatna-szarlotka5-2.jpg)
![Krok 6 - Delikatna szarlotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/delikatna-szarlotka6-2.jpg)
Aby papier nie przemieszczał się minimalnie w kilku miejscach smarujemy brytfankę masłem.
Wyjmujemy ciasto z lodówki i dzielimy na 2 części.
Jedną część albo wałkujemy i umieszczamy na dnie brytfanki, albo rwiemy mniejsze kawałki i "rozsmarowujemy" na dnie brytfanki.
![Krok 7 - Delikatna szarlotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/delikatna-szarlotka7-2.jpg)
![Krok 8 - Delikatna szarlotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/delikatna-szarlotka8-2.jpg)
Ta przygotowane ciasto pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Podajemy posypane cukrem pudrem.
![Krok 9 - Delikatna szarlotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/delikatna-szarlotka9-2.jpg)