Przepis i sposób przygotowania na: Deser jogurtowy z owocami
Kroki postępowania
Spód:
Ciastka zmielić w rozdrabniaczu, wymieszać z roztopionym masłem. Wysypać na spód wyłożonej papierem formy, wyrównać i schłodzić.
![Krok 1 - Deser jogurtowy z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/deser-jogurtowy-z-owocami1-2.jpg)
Masa:
Śmietanę wlać do garnka, dodać cukier i pogrzać.
![Krok 2 - Deser jogurtowy z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/deser-jogurtowy-z-owocami2-2.jpg)
Do gorącej wsypać żelatynę i galaretkę cytrynową, wymieszać dokładnie, przestudzić.
![Krok 3 - Deser jogurtowy z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/deser-jogurtowy-z-owocami3-2.jpg)
Do przestudzonej śmietany wrzucić jogurty greckie i wymieszać.
![Krok 4 - Deser jogurtowy z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/deser-jogurtowy-z-owocami4-2.jpg)
Wyłożyć na schłodzony ciasteczkowy spód. wstawić do lodówki.
![Krok 5 - Deser jogurtowy z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/deser-jogurtowy-z-owocami5-2.jpg)
Wierzch:
Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzątku, przestudzić. Wsypać zamrożone owoce (użyłam mieszanki: maliny, porzeczki, borówki, jeżyny). Gdy galaretka zacznie tężeć, wyłożyć na masę jogurtową, wstawić do lodówki.
![Krok 6 - Deser jogurtowy z owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/deser-jogurtowy-z-owocami6-2.jpg)