Przepis i sposób przygotowania na: Deser sałatkowy z rukolą i pomarańczą
Rodzynki namoczyc w syropie klonowym. Pomarańcze opłukać , osuszyc, przekroic na pół ,nożem nad miska delikatnie wydrążyc środki.Miąższ pomaranczy pokroic w kostkę. Rukole opłukac , oszuszyc i delikatnie porwać w palcach na mniejsze kawałki. Winogrona opłukac i pokroic na ósemki. Orzechy obrac z łupin i posiekac na mniejsze kawałki. Składniki ( rukola, kawałki pomarańczy, winogrona, orzechy włozyc do miski , wymieszac , dodac takze syrop klonowy w którym moczyły sie rodzynki.Dodac takze sok z pomarańczy który wydobywał sie podczas wydrązania środków.Przyprawic , wymieszac. Łyżką nakładac do osuszonych , oczyszczonych skórek pomarańczy , wierzch posypac posiekanymi migdałami.Smacznego:)