Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Deser w sosie winnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Świeżych fig 8
Czarnych porzeczek 20dag
szklanka czerwonego wytrawnego wina
Goździki całe Prymat 2
łyżki miodu 2
kwaśnej śmietany 20dag
Pieprz czarny Prymat w młynku
Cynamon cały Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Deser w sosie winnym

Figi pokroić,z czarnych porzeczek usunąć szypułki.Wlać do garnka wino,dodać owoce,cynamon,gozdziki i łyżkę miodu i zagotować.Tak przygotowany sos przecedzić przez sito i odstawić do ostygnięcia.Łyżkę miodu wymieszać ze śmietaną i rozlać na cztery talerze.Na tym ułożyć figi i porzeczki,a całość polać odrobiną sosu winnego tak,aby utworzyły się dekoracyjne spirale.Deser delikatnie posypać odrobiną pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.08.2010 12:46
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak