Przepis i sposób przygotowania na: Diablotki z prażoną cebulką (ciasteczka z żółtego sera)
Kroki postępowania
Dodać starty (na średnich oczkach tarki) ser i następnie dokładnie wymieszać.
Dołączyć masło/margarynę, a na końcu wsypać prażoną cebulkę.
Całość porządnie zagnieść, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce (około 20-30 minut).
![Krok 1 - Diablotki z prażoną cebulką (ciasteczka z żółtego sera) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/diablotki-z-prazona-cebulka-ciasteczka-z-zoltego-sera1-2.jpg)
Każdą z nich mocno spłaszczać i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
(Odstęp nie musi być zachowany.)
![Krok 2 - Diablotki z prażoną cebulką (ciasteczka z żółtego sera) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/diablotki-z-prazona-cebulka-ciasteczka-z-zoltego-sera2-2.jpg)
Ciastka ostudzić i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
![Krok 3 - Diablotki z prażoną cebulką (ciasteczka z żółtego sera) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/diablotki-z-prazona-cebulka-ciasteczka-z-zoltego-sera3-2.jpg)