Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dietetyczne-ciasto-marchewkowe-bez-cukru1-2.jpg)
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy ze szczypta soli na sztywno. Nie przerywając miksowania dodajemy kolejno żółtka jajek.
![Krok 2 - Dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dietetyczne-ciasto-marchewkowe-bez-cukru2-2.jpg)
![Krok 3 - Dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dietetyczne-ciasto-marchewkowe-bez-cukru3-2.jpg)
Następnie dodajemy mąkę, olej, startą marchew, wiórki kokosowe a na końcu sodę, cynamon i gałkę muszkatołową. Dodajemy do smaku miód.
![Krok 4 - Dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dietetyczne-ciasto-marchewkowe-bez-cukru4-2.jpg)
Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut.
![Krok 5 - Dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dietetyczne-ciasto-marchewkowe-bez-cukru5-2.jpg)
W małym garnku podgrzewamy śmietankę i rozpuszczamy w niej kawałki czekolady. Podgrzewamy jeszcze kilka minut cały czas mieszając. Przygotowaną polewę nakładamy na upieczone ciasto. Pozostawiamy do wystudzenia.
![Krok 6 - Dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dietetyczne-ciasto-marchewkowe-bez-cukru6-2.jpg)