Przepis i sposób przygotowania na: Dip z prażonej fasoli
Kroki postępowania
Fasolkę płuczemy na sitku i potrząsamy energicznie aby pozbyć się resztki wody, Patelnię lub blachę w piekarniku wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy równomiernie fasolkę tak aby leżała płasko na blasze lub patelni .Blachę wsuwamy na termoobieg na 120 C*. Patelnie trzymamy na średnim ogniu.
![Krok 1 - Dip z prażonej fasoli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dip-z-prazonej-fasoli1-2.jpg)
Przestygniętą fasolę przepuszczamy przez drobne sitko w maszynce do mielenia lub bardzo odkładnie miksujemy w blenderze. Dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
![Krok 2 - Dip z prażonej fasoli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dip-z-prazonej-fasoli2-2.jpg)
Smacznego
![Krok 3 - Dip z prażonej fasoli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dip-z-prazonej-fasoli0-2.jpg)