Przepis i sposób przygotowania na: Domowa szynka
Kroki postępowania
Majeranek wymieszać z pieprzem i obtoczyć w mieszance szynkę.
Wstawić mięso do lodówki na 12 godzin.
![Krok 1 - Domowa szynka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowa-szynka9-2.jpg)
Szynkę należy mocno obwiązać sznurkiem aby była zbita w środku.
Do gotującej się wody włożyć szynkę i gotować 5 minut, następnie zostawić pod przykryciem na 10-12 godzin, znowu zagotować i wyłączyć po 5 minutach i pozostawić w wodzie do studzenia.
![Krok 2 - Domowa szynka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowa-szynka10-2.jpg)
Patyczkiem szaszłykowym sprawdzać czy szynka w środku jest już dobra, jęsli po wyjęciu patyczka wycieka płyn z krwią to piec dalej.
![Krok 3 - Domowa szynka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowa-szynka8-2.jpg)