Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pączki
Kroki postępowania
Mleko podgrzać i wymieszać z drożdżami utartymi z jedną łyżką cukru. Wsypać dwie łyżki mąki, raz jeszcze wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
![Krok 1 - Domowe pączki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-paczki1-2.jpg)
![Krok 2 - Domowe pączki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-paczki2-2.jpg)
![Krok 3 - Domowe pączki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-paczki3-2.jpg)
![Krok 4 - Domowe pączki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-paczki4-2.jpg)
![Krok 5 - Domowe pączki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-paczki5-2.jpg)
mąka | 3 szklanki |
mleko | 1 szklanka |
drożdże | 3 dag |
masło | 10 dag |
cukier | 1/3 szklanki |
żółtko jajek | 6 szt |
spirytus | 1 łyżka |
marmolada | |
galaretka | 1 opakowanie |
tłuszcz do smażenia | może być smalec |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: