Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pulpeciki
2. Bułkę namoczyć w wodzie.
3. Cebulę pokroić w kostkę, przyrumienić na tłuszczu.
4. Mięso zmielić, dodać przyprawy, jajko i przyrumienioną cebulę, wymieszać.
5. Z masy formować niewielkie pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.
6. Wykonać sos: Cebulę pokroić w drobną kostkę, przyrumienić na tłuszczu, doprawić pieprzem i jarzynką. Do cebuli dodać przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy, ketchup. Dodać cukier, oregano.
7. W garnuszku rozmieszać mąkę w niewielkiej ilości wody, dodać śmietanę i szczyptę soli, wymieszać, zahartować sosem i wlać do całości sosu. Zagotować.
8. Pulpeciki usmażyć. Usmażone wrzucić do sosu.
7.