Przepis i sposób przygotowania na: Domowe wędliny
Kroki postępowania
![Krok 1 - Domowe wędliny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-wedliny1-2.jpg)
![Krok 2 - Domowe wędliny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-wedliny2-2.jpg)
![Krok 3 - Domowe wędliny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-wedliny3-2.jpg)
schab bez kości | 2 kilogramy |
szynka wieprzowa | 2 kilogramy |
boczek surowy | 2 kilogramy |
woda | 10 litrów |
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat | 200 gram |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 30 sztuk |
ziele angielskie | 20 sztuk |
Liść laurowy suszony Prymat | 15 sztuk |
Goździki całe Prymat | 15 sztuk |
Kolendra cała Prymat | 2 łyżki |
Owoc jałowca cały Prymat | 1 łyżka |
czosnek | 1 główka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: