Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VIII: Chrupiące cebulaki z twarogiem, odc. 39
Kroki postępowania
Cebule siekamy w cienkie pióra i smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem. Smażymy na wolnym ogniu. Cukinię kroimy w cienkie półplasterki i smażymy razem z cebulą. Doprawiamy słodką papryką.
![Krok 1 - Doradca Smaku VIII: Chrupiące cebulaki z twarogiem, odc. 39 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-viii-chrupiace-cebulaki-z-twarogiem-odc.-391-2.jpg)
Twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Wsypujemy mąkę i doprawiamy solą. Całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy miękkie masło. Wyrabiamy ciasto, jeśli będzie zbyt rzadkie możemy dosypać jeszcze odrobinę mąki. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm i za pomocą szklanki wycinamy kółka.
![Krok 2 - Doradca Smaku VIII: Chrupiące cebulaki z twarogiem, odc. 39 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-viii-chrupiace-cebulaki-z-twarogiem-odc.-392-2.jpg)
![Krok 3 - Doradca Smaku VIII: Chrupiące cebulaki z twarogiem, odc. 39 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-viii-chrupiace-cebulaki-z-twarogiem-odc.-393-2.jpg)
![Krok 4 - Doradca Smaku VIII: Chrupiące cebulaki z twarogiem, odc. 39 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-viii-chrupiace-cebulaki-z-twarogiem-odc.-394-2.jpg)
![Krok 5 - Doradca Smaku VIII: Chrupiące cebulaki z twarogiem, odc. 39 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-viii-chrupiace-cebulaki-z-twarogiem-odc.-395-2.jpg)