Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VIII: Rillettes z łososiem, odc. 32
Kroki postępowania
Do małej miseczki wlewamy 2-3 łyżki oliwy, sok z połowy limonki i doprawiamy czarnym pieprzem.
łosoś | 100 g (surowy) |
łosoś wędzony | 100 g |
masło | 1/3 kostki |
twaróg półtłusty | 80 g |
limonka | 1,5 sztuki. |
szalotka | 1 szt. |
śmietana 30% | 1 łyżka |
szczypiorek | 1/2 pęczka |
roszponka | 4 garści |
pomidorki koktajlowe | 5-6 szt. |
oliwa | 2-3 łyżki |
chleb tostowy | 8-10 kromek |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | |
Koperek suszony Prymat | |
Kminek mielony Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: