Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz na grzance
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dorsz na grzance foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-na-grzance1-2.jpg)
![Krok 2 - Dorsz na grzance foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-na-grzance2-2.jpg)
![Krok 3 - Dorsz na grzance foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-na-grzance3-2.jpg)
![Krok 4 - Dorsz na grzance foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-na-grzance4-2.jpg)
filet z dorsza | ok. 300 g |
ziemniaki | 5-6 szt |
boczek wędzony | 200 g |
jajko | 4 szt |
chleb tostowy | 4 kromki |
oliwa |
woda | 1 l |
sól | 1,5 łyżki |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
ziele angielskie | 2 szt |
cebulka | 1 szt |
pieprz | 5-6 ziaren |
seler | 1 liść |
lubczyk świeży | 1 liść |
natka pietruszki | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: