Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w zalewie
Zalewa:
z cukru zrobić karmel dodać wodę ziele, liście, cebulkę pokrojoną w piórka ,gotować żeby cebulka zmiękła. Do zimnej zalewy dodać ocet i sól zalać filety.
filet z dorsza | 1 kg |
sól, pieprz | do smaku |
cukier -zalewa | 5 łyżek |
Sól-zalewa | 2 łyżeczki |
woda | 1,5 (zalewa) |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt |
Zalewa: | 1 szkl |
ocet 10 % | 1 szkl |
cebula | 3 zalewa |
Zalewa: | 7 szt |
Ziele angielskie całe Prymat | 7 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: