Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z musem jabłkowo - waniliowym
Kroki postępowania
Oczyszczone filety z dorsza oprószamy z obu stron solą i świeżo zmielonym pieprzem.
![Krok 1 - Dorsz z musem jabłkowo - waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-z-musem-jablkowo-waniliowym1-2.jpg)
Jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny, około 1 łyżeczkę cukru brzozowego i ziarenka wanilii.
Wszystkie składniki łączymy poprzez krótkie zmiksowanie ich za pomocą blendera.
![Krok 2 - Dorsz z musem jabłkowo - waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-z-musem-jablkowo-waniliowym2-2.jpg)
Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, przekładamy na talerze i polewamy musem jabłkowo - waniliowym.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Dorsz z musem jabłkowo - waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-z-musem-jablkowo-waniliowym3-2.jpg)