Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowo-warzywny "Wulkan"
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drobiowo-warzywny "Wulkan" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowo-warzywny-wulkan1-2.jpg)
![Krok 2 - Drobiowo-warzywny "Wulkan" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowo-warzywny-wulkan2-2.jpg)
![Krok 3 - Drobiowo-warzywny "Wulkan" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowo-warzywny-wulkan3-2.jpg)
![Krok 4 - Drobiowo-warzywny "Wulkan" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowo-warzywny-wulkan4-2.jpg)
![Krok 5 - Drobiowo-warzywny "Wulkan" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowo-warzywny-wulkan5-2.jpg)
mąka pszenna | 500 g |
drożdże świeże | 20 g |
cukier | szczypta |
żółtko jajek | 1 |
mleko | 185-190 ml |
olej rzepakowy | 50 ml |
sól do smaku | |
Czosnek staropolski Prymat | 1 płaska łyżeczka |
estragon | 1/2 płaskiej łyżeczki |
białko do smarowania | |
Papryka słodka mielona Prymat | do białka |
warzywa mrożone | 400 g (ziemniaki,fasolka szparagowa,papryka,cebula,pieczarki) |
pierś z kurczaka | ok.500 g |
Tymianek suszony Prymat | 1/3 łyżeczki |
estragon | 1 płaska łyżeczka |
sól | |
pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: