Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowa babka z czarnym sezamem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowa babka z czarnym sezamem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowa-babka-z-czarnym-sezamem1-2.jpg)
Połową wyrośniętego jasnego ciasta wyłożyć spód blachy.
Zielone ciasto lekko rozklepać , rozłożyć namoczoną żurawinę i rozwałkować ciasto na wielkość blaszki. Wyłożyć zielone ciasto do blaszki żurawiną do dołu.
![Krok 2 - Drożdżowa babka z czarnym sezamem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowa-babka-z-czarnym-sezamem2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowa babka z czarnym sezamem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowa-babka-z-czarnym-sezamem3-2.jpg)
Potem delikatnie wyjmujemy foremki, ciasto smarujemy roztrzepanym żółtkiem z odrobiną cukru i pieczemy w 160-180 C ok. 40 minut.
Mnie nie udało się uzyskać oczekiwanego efektu z powodu nieodpowiedniej blaszki. Ale Wam na pewno wyjdzie. Ciasto momentalnie poszło .
![Krok 4 - Drożdżowa babka z czarnym sezamem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowa-babka-z-czarnym-sezamem4-2.jpg)