Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe ciasto z borówkami i kruszonką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowe ciasto z borówkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-ciasto-z-borowkami-i-kruszonka1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowe ciasto z borówkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-ciasto-z-borowkami-i-kruszonka2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowe ciasto z borówkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-ciasto-z-borowkami-i-kruszonka3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżowe ciasto z borówkami i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-ciasto-z-borowkami-i-kruszonka0-2.jpg)
masło | 10 dag |
cukier | 1/2 szkl |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
mleko | 2/3 szkl |
jajko | 2 szt |
drożdże | 4 dag |
mąka pszenna | 2 szkl |
sól | 1/2 łyżeczki |
borówki amerykańskie | 1/2 kg |
kruszonka | |
mąka pszenna | 1/2 szkl |
cukier | 1/3 szkl |
masło | 5 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: