Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe ciasto z rabarbarem i kruszonką
Kroki postępowania
o przestudzonej masy wbić jajka, zmiksować.
następnie wkruszyć drożdże i wymieszać.
Odstawić na 2 godz. w ciepłe miejsce
![Krok 1 - Drożdżowe ciasto z rabarbarem i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-ciasto-z-rabarbarem-i-kruszonka1-2.jpg)
Przełożyć do innej miseczki.
![Krok 2 - Drożdżowe ciasto z rabarbarem i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-ciasto-z-rabarbarem-i-kruszonka2-2.jpg)
Przełożyć do wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia blachy.
Posypac pokrojonym rabarbarem i kruszonką
![Krok 3 - Drożdżowe ciasto z rabarbarem i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-ciasto-z-rabarbarem-i-kruszonka3-2.jpg)
Wstawi ciasto i przez pierwsze 20 min piec pryz otwartych drzwiczkach.
Po tym czasie drzwiczki zamknąc i piec jeszcze 25-30 min.
Po tym czasie wyjąć, przestudzić, można posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
![Krok 4 - Drożdżowe ciasto z rabarbarem i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-ciasto-z-rabarbarem-i-kruszonka4-2.jpg)